vrijdag 19 maart 2010

Indesco ontmaskerd, hahahahihihi.

Zie Wereld Wijzer Forum - 6 dagen vanaf Bali naar Java Tips.

Waarschijnlijk is Indesco een van de grootste leugenaars die, wat betreft reizen door Indonesië, op het Internet ronddwaalt. Ikzelf maar nog andere met mij trokken de “deskundigheid” van Indesco al veel langer in twijfel. Maar zij wist, net als haar grote voorbeeld Surya Atmadja aka Sidia/Om Sid, met haar gedraai, ijverig bestuderen van het reisbijbeltje De Trotter Java, Bali en Lombok (die overigs volstaat met fouten), velen mensen een rad voor de ogen te draaien, zelfs aan zich te binden. Vele topics zijn door haar waanzinnig gehinnik en beledigingen naar de knoppen geholpen, en verwijderd door de directie van het Wereld Wijzer Forum wanneer iemand haar op deze leugens probeerde te wijzen.

Er is natuurlijk niets mee dat je erg enthousiast bent over Indonesië, en dat je daar over wilt vertellen, in het geval van Indesco van de daken wilt schreeuwen. Maar je moet je wel bij de feiten houden, niets vertellen over plaatsen waar je niet bent geweest, over dingen die je van horen zeggen hebt, in een boekje hebt gelezen of bij elkaar fantaseert. En het domste wat je kunt doen is met je grote muil mensen gaan tegenspreken wanneer deze wel over eigen ervaringen vertellen, want op een gegeven moment gaat dat tegen je werken, vergeet je jouw eigen leugens waardoor je uiteindelijk toch door de mand valt.

Op donderdag 11/03/2010 is Indesco dan eindelijk ontmaskerd. Als Butoijo heb ik haar al diverse keren in diverse topics uit haar tent proberen lokken, maar zij was erg alert en als het te heet onder haar voeten werd, verdween ze een paar dagen van het Wereld Wijzer Forum in de hoop dat iedereen haar onzin zou vergeten. Maar in het draadje 6 dagen vanaf Bali naar Java Tips. Waar iemand tips vraagt om Java in 6 dagen te bezichtigen komt ze met de volgende reactie:

Indesco (reactie 2 - 11-08-09, 21:58)

Citaat:
ik zou toch maar gaan vliegen, want als je met een boot (ferry; kostmisselijk) en een bus moet, dan ben je zo al een dag of paar dagen kwijt. Ga lekker vliegen naar Yogya (uurtje) vanaf Denpasar en neem dan een chauffeur via bijv. een travelagency of misschien kan iemand op Bali al iets voor je regelen aldaar en ga dan ZEKER naar de Borobodur, Prambanen en de Bromo; is heel goed te doen, geweldig en goedkoop. Moet je zeker gezien hebben; geweldige ervaring (heb dit zelf afgelopen juni gedaan).

Overigens zou ik niet voor 6 dagen naar Java gaan; trek er 2 dagen voor uit en ga bijv. nog naar Lombok en Gili Trawangan (dit moet je wel met de Gilicat/speedboot doen; helemaal toppie !!!) de laatste paar dagen; is helemaal top en je komt helemaal relaxed terug.

Succes, Indesco


Butoijo vraagt dan in reactie 5 hoe je op een fatsoenlijke manier in 2 dagen Borobudur, Prambanan, en de Bromo kunt bezichtigen.

Citaat:
Ben benieuwd of Indesco mij wilt vertellen hoe je op een fatsoenlijke manier Borobudur, Prambanan en Bromo in 2 dagen kunt bezoeken, gezien haar advies dat 2 dagen Java wel genoeg is.

Nadat hier geen antwoord op komt schrijft Butoijo het volgende:

Citaat:
100 maal vertellen dat de Gilicat naar Gili Trawangan waanzinnig is gaat vervelen en aangezien ze voor de rest blijkbaar niets heeft meegemaakt of heeft gedaan houd het op een gegeven moment op.

Natuurlijk reageert Indesco hier wel op, dit kan ze tenslotte niet zomaar laten passeren:

Citaat:
Alsof jij zoveel te melden hebt, ik heb meer meegemaakt dan jij, denk ik toch even wel hahahahaha Indesco Volgens mij toch een klein beetje jaloers/afgunstig, lijkt het wel.

Dan blijft het tenslotte een tijdje stil, waarschijnlijk houd Indesco een winterslaap, totdat 5 maanden later iemand in hetzelfde draadje een vraag stelt over Sanur. Opeens schrikt ze weer wakker, vertelt onzin over eb bij Sanur en haar favoriete Gila Gili’s en dat je altijd bij haar terecht kunt met vragen over Indonesië.

Een kans die ik natuurlijk niet kan laat schieten en waarop ik haar dezelfde vraag stel als 5 maanden geleden, hoe je in 2 dagen en op een fatsoenlijke manier Borobudur, Prambanan en Bromo kunt bezichtigen. En dan eindelijk trapt ze er in, iets waar al zo lang naar toe is gewerkt, de kuil die ze zelf heeft gegraven want hier schrijft het Orakel Indesco het volgende:

Citaat:
Waarom zou ik daar antwoord op geven als je me toch niet serieus neemt ? Overigens ben ik niet naar de Bromo geweest, dus je moet wel iets beter leren lezen makker. Indesco

Nu schrijft Indesco dat ze helemaal op de Bromo is geweest, blijkbaar heeft Indesco de boel maandenlang bedonderd op het Wereld Wijzer Forum. Dit is trouwens niet de enige leugen die ze heeft geschreven ik kan er nog vele opnoemen maar voorlopig is dit wel genoeg.

****
Hieronder een kort reisverhaaltje vertelt door Butoijo, wat laat zien hoe onnozel Indesco’s advies is om in 2 dagen Java rond te reizen.

Indesco’s “2 dagen is voldoende” om Java te bezichtigen tour.

Nadat Indesco heeft beweerd dat 2 dagen voldoende was om Yogyakarta, Borobudur, Prambanan en Bromo te bezichtigen, vraag ik mij steeds af hoe haar tour eruit zou hebben gezien. Want 2 dagen is iets wat in mijn ogen bijna onmogelijk is, dit zou namelijk inhouden dat ze bijvoorbeeld ‘s morgens het eerste vliegtuig van Denpasar naar Yogyakarta moet pakken, vervoer moeten zoeken die haar stel op sprong van de Borubudur naar Prambanan en Yogyakarta zou moeten brengen. Na deze uitputtende dag moet ze dan nog naar de Bromo, ze zou dan het vliegtuig kunnen pakken naar Surabaya, ook hier moet je dan nog vervoer zien te vinden naar de Bromo. Niets is onmogelijk in Indonesië en dat gaat haar dus zeker lukken, maar tegen welke prijs? Zonder dat ze fatsoenlijk geslapen heeft geslapen komt ze dan ‘s morgens uitgeput maar zeer waarschijnlijk wel als eerste aan op de Bromo, waar ze met zeer vermoeide ogen de zonsopgang zal aanschouwen. Nadat ze zich heeft verwonderd over het landschap van Bromo, maar te moe is om daar nog wat rond te lopen, ze is immers al 24 uur in touw, is ze al aan het denken hoe ze terug moet naar DenPasar vanavond. Terug naar Surabaya dan maar,
(Want de ferry wordt niet aangeraden door de Indesco, zij beweert immers te vol, te gevaarlijk en kans op kotsen. (Wat betreft de ferry besodemieterd ze de boel ook al, want zij heeft niet 1 keer de ferry gepakt in Indonesië, dus waar haalt ze haar wijsheid vandaan?).
Laat in de middag komt ze aan op het vliegveld van Surabaya, ze is nu helemaal uitgeput want ze is al meer dan 36 uur in touw, uitgeput checkt ze in en sleept zich met moeite naar Dunkin Donuts,
(Want je moet vooral geen Indonesisch eten, eten in Indonesisch volgens Indesco, want gevaar op buikkramp)
Ze bestelt daarom in haar ogen het “eerste fatsoenlijke eten” in Indonesië sinds 2 dagen. Moe maar voldaan zit ze na te genieten van de vele indrukken de ze de laatste 2 dagen heeft opgedaan. Langzaam voelt ze zich wegglijden door slaapgebrek en terwijl ze vaag in de verte haar naam hoort afroepen. “Last call for misses Indesco, otherwise we will proceed to unload you lugage” is ze te moe om hieraan gehoor te geven en valt ze als een blok in slaap.


2 opmerkingen: